BlogSalesforceWat is Salesforce?

Wat is Salesforce?

Ben je op zoek naar een crm-systeem voor jouw bedrijf? Dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Salesforce. Salesforce is een cloud based oplossing die al jarenlang marktleider zijn binnen deze branche.

Salesforce richt zich op customer relationship management en helpt bedrijven bij het beheren van klantrelaties, verkoopprocessen en marketingactiviteiten. Door de ingebouwde functies van het platform, kan de gehele efficiëntie van jouw bedrijf verbetert worden.

Salesforce helpt je namelijk bij het bijhouden van leads, contacten, deals en het genereren van rapporten. Daarnaast is het platform ook in staat om routinematige taken te automatiseren, waardoor verschillende afdelingen tijd hebben voor andere zaken.

salesforce implementatie

Wat zijn de belangrijkste functies van het Salesforce CRM systeem?

Salesforce biedt allerlei verschillende functionaliteiten die jouw bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Er zijn erg veel functies om te benoemen, maar wij hebben de meest belangrijke functies voor je op een rijtje gezet.

Klantenservice

Salesforce biedt verschillende tools aan die de klantenservice van de onderneming kan verbeteren. Zo kan Salesforce helpen bij casemanagement, kennisbeheer en selfserviceportals.                        Door gebruik te maken van deze tool, kan jouw bedrijf klanten optimaal helpen wanneer dat nodig is. Daarnaast kan deze tool de klanttevredenheid verhogen en klantbehoud verbeteren.

Analytics

Salesforce biedt ook een uitgebreid overzicht van alle verkoop- en marketing gegevens. Door gebruik te maken van deze gegevens, kan jouw bedrijf bijvoorbeeld kansen vinden en trends identificeren. Hierdoor kunnen de prestaties van de onderneming toenemen.

Marketing Automatisering

Ben je op zoek naar software die je kan helpen bij marketing automation? Ook dan zit je helemaal goed bij Salesforce. Salesforce biedt namelijk een grote range aan tools aan die je kunnen helpen bij het automatiseren van marketingprocessen. Denk hierbij aan e-mailmarketing en sociale media. Door optimaal gebruik te maken van dit systeem, worden er betere marketing campagnes opgezet en wordt de ROI aanzienlijk verbetert. Campagnes opzetten was nog nooit eerder zo eenvoudig!

Verkoop automatisering

Dit is misschien wel de meest geliefde functie van Salesforce. Salesforce kan je namelijk ook gemakkelijk helpen bij het automatiseren van verkoop processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deal closing en leadbeheer.

Wat zijn de voordelen van Salesforce?

Dit nummer één crm systeem brengt natuurlijk een aantal voordelen met zich mee.

Automatiseer bedrijfsprocessen

Doordat Salesforce verschillende bedrijfsprocessen kan automatiseren, kunnen medewerkers tijd besteden aan andere taken. Daarnaast helpt de software ook bij het stroomlijnen van verschillende processen, waardoor de efficiëntie nog meer toe zal nemen.

Tevreden klanten

Daarnaast profiteer je ook van een betere klantinteractie wanneer je gebruik gaat maken van deze cloud based oplossingen. Door gebruik te maken van Salesforce, worden de klantrelaties verbeterd en kan het klantbehoud worden verhoogt. Zo zorg je niet alleen goed voor je werknemers, maar ook voor je klanten.

Inzicht op het hoogste niveau

Door optimaal gebruik te maken van functies van Salesforce, krijg je ook meer inzicht in verkoop- en marketing gegevens. Deze dashboards kunnen je helpen bij het nemen van beslissingen.

De interface is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, waardoor je snel weet waar je de benodigde data kunt vinden.

Personalisatie

Een ander groot voordeel van deze software is dat het erg flexibel is. Salesforce is dus helemaal aan te passen aan de wensen en behoeften van jouw bedrijf.

Daarnaast heeft Salesforce ook verschillende experts in huis die je kunnen ondersteunen wanneer je ergens tegenaan loopt.

Veel gestelde vragen over salesforce

Is Salesforce ook geschikt voor kleine ondernemingen?

Salesforce is geschikt voor bedrijven van elke omvang. Daarom is dit crm systeem ook erg geschikt voor kleinere bedrijven. Doordat de software erg flexibel is, kan het helemaal ingericht worden op de wensen en behoeften van het bedrijf.

Hoe veilig is Salesforce?

Je werkt met veel gegevens en daarom wil je natuurlijk weten in hoeverre Salesforce veilig is. Salesforce is één van de veiligste crm systemen op de markt. Zij doen er dan ook alles aan om de beveiliging van het systeem up to date te houden.

Daarnaast heeft het platform verschillende beveiligingsfuncties, zoals 2-factor–authenticatie, toegangscontroles en databescherming.

Zo bescherm je niet alleen jouw gegevens, maar ook de klantgegevens. Qua bescherming is Salesforce dus een goede optie!

Wat zijn de kosten van Salesforce?

De kosten van Salesforce zijn erg afhankelijk van de applicaties die je graag wilt gaan gebruiken. Het is dus vooraf erg lastig te zeggen wat Salesforce precies gaat kosten.

Kan ik Salesforce aanpassen aan mijn bedrijfsbehoeften?

Een groot voordeel van Salesforce, ten opzichte van andere software, is dat helemaal aangepast kan worden aan de behoeften van jouw bedrijf. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen gebruik te maken van salesforce marketing, het is maar net waar jouw bedrijf behoefte aan heeft.

Door de grote range aan verschillende applicaties, zijn er altijd functionaliteiten te vinden die helemaal aanpassen bij jouw bedrijfsbehoeftes.

Ook het dashboard dit crm systeem is helemaal in te richten naar de wensen en behoeften van het bedrijf. Hierdoor kun je snel alle gegevens en informatie vinden die je nodig hebt.

Daarnaast helpt dit ook om jouw medewerkers te helpen bij het vinden van de informatie die zij zoeken. Het betreft een flexibel systeem dat aan alle wensen en behoeften van de gebruiker kan voldoen.

Is het mogelijk om Salesforce binnen mijn bedrijf te implementeren?

Het implementeren van Salesforce is erg goed mogelijk. Het bedrijf heeft namelijk een aantal verschillende tools in huis die de implementatie een stuk eenvoudiger maken.

Denk hierbij aan Outlook, Gmail en Google Drive. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende api’s te gebruiken om Salesforce te implementeren.

Met behulp van een consultant

Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Dan kun je ook gebruik maken van een Salesforce consultant. Hij of zij kan je helpen bij de implementatie en het integreren van de software.

Daarnaast kan de consultant je ook voorzien van relevante informatie over de software. Ook kun je via de consultant verschillende trainingen volgen, waardoor jij Salesforce in een mum van tijd onder de knie hebt.