BlogSalesforceHoe werkt Salesforce?

Hoe werkt Salesforce?

Salesforce is een cloud-gebaseerd Customer Relationship Management (CRM) platform. Bij Easolution gebruiken we Salesforce om bedrijven te helpen hun relaties met klanten te beheren en te verbeteren. Maar hoe werkt Salesforce precies? Laten we dat eens nader bekijken.

Wat doet Salesforce?

Salesforce biedt een reeks kernfuncties die zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun klantrelaties te beheren. Deze omvatten:

 • Lead management: Salesforce helpt ons bij Easolution om bedrijven te assisteren bij het identificeren, volgen en converteren van hun potentiële klanten.
 • Contact management: Salesforce stelt ons in staat om bedrijven te helpen hun klantcontacten te beheren, te segmenteren en effectief te communiceren.
 • Sales forecasting: Met Salesforce kunnen we bedrijven helpen hun verkoopprestaties te voorspellen, te analyseren en te verbeteren.
 • Workflow automatisering: Salesforce stelt ons in staat om bedrijven te helpen hun repetitieve taken te automatiseren en hun verkoopprocessen te stroomlijnen.
 • Rapportage: Salesforce helpt ons bij het genereren van inzichtelijke rapporten over de verkoopactiviteiten, resultaten en trends van bedrijven.

Wat is de werkwijze van Salesforce?

Salesforce, het wereldwijd dominante platform voor klantrelatiebeheer (CRM), wordt over de hele wereld gebruikt om bedrijfsresultaten te verbeteren. Hier is hoe Salesforce uw onderneming kan helpen:

 • Klantgegevensbeheer: Het effectief benutten van Salesforce begint met het beheer van klantgegevens. Bij Easolution gebruiken we het platform van Salesforce om deze belangrijke informatie te verzamelen, op te slaan en te analyseren. Met een actuele klantendatabase en geavanceerde data-analysetools, ontsluiten we belangrijke klantinzichten.
 • Verkoop- en Marketingstrategieën: De verkoopprognosetools van Salesforce vormen een krachtig hulpmiddel bij het vaststellen van verkoopdoelen en budgetten. Deze tools maken nauwkeurige verkoopvoorspellingen mogelijk, waardoor bedrijven strategieën kunnen ontwikkelen die leiden tot superieure bedrijfsresultaten.
 • Klantenservice verbeteren: Salesforce biedt verschillende klantenservicetools die helpen bij het verbeteren van de klantenservice. Deze tools bieden effectieve ondersteuning en verhogen de klanttevredenheid. Bovendien stellen Salesforce’s feedbacktools ons in staat om de prestaties van uw klantenservice te meten en te verbeteren.
 • Bedrijfsresultaten analyseren: Salesforce blinkt uit in het mogelijk maken van diepgaande analyses van bedrijfsresultaten. De rapportage- en dashboardtools van Salesforce zijn ontworpen om uitgebreide bedrijfsrapporten te genereren en deze op een visueel aantrekkelijke manier weer te geven.

Bij Easolution zijn we trots op onze expertise en ervaring met Salesforce. We begrijpen dat elk bedrijfuniek is en we zijn toegewijd aan het leveren van op maat gemaakte Salesforce-oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van uw bedrijf.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen uw bedrijf te laten groeien met Salesforce.

Telefoon:

+31 493 24 21 53

Email

info@easolution.nl

Waarom is Salesforce een unieke en effectieve tool?

Bij Easolution geloven we dat Salesforce een unieke en effectieve tool is vanwege zijn uitgebreide reeks functies, zijn flexibiliteit, en zijn vermogen om te integreren met andere bedrijfssystemen. Deze kenmerken maken Salesforce tot een krachtige tool voor bedrijven van alle groottes en in alle sectoren.

 • Veel functies: Salesforce biedt een breed scala aan functies die zijn ontworpen om alle aspecten van het beheer van klantrelaties te dekken. Van lead generatie en klantenservice tot marketingautomatisering en data-analyse, Salesforce heeft het allemaal. Bij Easolution helpen we bedrijven om deze functies optimaal te benutten.
 • Flexibiliteit: Salesforce is een flexibel platform dat kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van elk bedrijf. Bij Easolution kunnen we Salesforce configureren, aanpassen, en uitbreiden om het platform aan te passen aan uw bedrijfsprocessen, uw industrie, en uw klanten.
 • Integratie: Salesforce is een platform dat kan worden geïntegreerd met andere bedrijfssystemen, zoals ERP, e-commerce, social media, en e-mail. Dit stelt ons in staat om uw klantgegevens te synchroniseren, uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen, en uw klantrelaties te verbeteren.

Wat is het verschil tussen SAP en Salesforce?

SAP en Salesforce zijn beide krachtige bedrijfssoftware platforms, maar ze hebben verschillende focusgebieden. SAP is voornamelijk een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem dat zich richt op het beheer van bedrijfsprocessen, zoals financiën, logistiek, productie, en human resources. Salesforce, aan de andere kant, is voornamelijk een Customer Relationship Management (CRM) systeem dat zich richt op het beheer van klantrelaties, zoals sales, marketing, en klantenservice.

Het belangrijkste verschil tussen SAP en Salesforce is dus dat SAP zich richt op het beheer van interne bedrijfsprocessen, terwijl Salesforce zich richt op het beheer van externe klantrelaties. Bij Easolution helpen we bedrijven om het beste van beide werelden te benutten, afhankelijk van de behoeften en doelen van elk bedrijf.Benieuwd naar de mogelijkheden?

easolution salesforce

Ervaren salesforce specialist voor ondernemers met een groeibehoefte.

© 2024 · Easolutions · Designed by Optimaal Groeien

#9F9F9F